Фотоволтаици

fotovoltaico_roma__1.jpg

За фотоволтаиците се използват "фотоволтаични клетки", малки плочи направени от полупроводников материал: на тези плочи се генерира малка потенциална разлика между горната и долната повърхност.

Слънчевата радиация причинява движение на електроните вътре в материала, създавайки по-късно един постоянен ток, след което се преобразува в променлив ток.

Слънцето, което храни фотоволтаиците, е основен източник на енергия, неизчерпаема, чиста и безплатна. Всяка година слънцето осигурява 19 трилиона тона нефтен еквивалент (т.н.е.), близо 2000 пъти от годишното изискване за енергия на целия свят.

Предимството за околната среда е възможността за производство на електрическа енергия без емисии на парниковите газове: Достатъчно е да се каже, че 1 киловат час на фотоволтаичната енергия означава 500 грама по-малко CO2.

 

 

Фотоволтаични системи

НБТ проектира и реализира фотоволтаични системи от среден и голям размер. Благодарение на своя опит в областта, компанията, се превръща във важен „играч“ на пазара, затвърждавайки мисията си на системен интегратор, прилагана за производството и управлението на енергията от слънцето.

Специалистите на фирмата правят пред-проектно проучване за осъществимостта на работата която, въз основа на събрани обективни данни и анализ на бъдещите прогнози, позволява да се оцени реално възможностите за успех на проекта.

НБТ също така предлага консултация, като професионална техническа структура за контрол на проектирането и координация на работата, структуриране на логистиката и извършва централизирано управление.